30 december 2010

GNÄLLVARNING

Det här har inget med stickning, virkning eller annat pyssel att göra, men jag måste bara få säga det här. Jag har haft ett otal konversationer i den här stilen (när man pratar om någon sorts festlighet som ska ske, och då antas inta en viss mängd alkohol) och jag blir så jäkla trött på folk. Och med folk menar jag mina vänner i de flesta fall.

- "Hur ska du ta dig hem ikväll?"
- "Jag tar nog bilen, jag jobbar imorgon/måste plugga/har tenta/ska upp tidigt/stannar nog inte så länge/det går inga bra bussar/vill helt enkelt inte dricka och tar bilen för att det blir lättast så."
- håll i er nu, här kommer det -
- "Men så...du ska inte dricka nåt alls då?
"

Först vill jag säga att vad jag skulle vilja svara är "Där satte du huvudet på spiken, pucko! Att köra bil full är ju liksom aningens olagligt, för att inte säga rent osmart." Jag dricker alkohol, visst gör jag det, men när man väljer att avstå hade det varit fint om man istället fick ett svar som "åh, vad tråkigt, det hade varit roligt om du stannat". Vad jag vill komma till är att det väl ändå inte kan påverka mina vänner ifall jag låter bli att dricka. Är det bara jag som tycker att det är dags att låta var och en sköta sig själv och bara vara glad över att personen som valt att inte dricka ens dyker upp?

Så.
Det var mitt gnäll.
Tack för att ni läste, klart slut.

4 kommentarer:

 1. Gnälligt var det - men inte utan fog, om du frågar mig.

  Under ett par år i tjugoårsåldern fick jag av medicinska skäl inte dricka någon som helst alkohol. Den förvåning (och irritation!) mitt icke alkoholintag väckte var så löjeväckande att jag än idag funderar över det ibland. Dessutom händer det ju då och då även idag att jag av olika skäl väljer att avstå alkohol men det är som du skriver att det verkar besvära de andra mer än mig. Som om man är en party-pooper som inte dricker?

  Men du, visa dem att du är (minst) lika rolig och trevlig precis som du är, utan alkohol.

  Gott Nytt År - och tack för en fin blogg som jag varit dålig på att kommentera på tidigare. ;-)

  SvaraRadera
 2. Ska du inte dricka alkohol-då MÅSTE du vara gravid-eller dum i huvudet! Hej och hå..Fasen, bry dig inte om sånna skruttkommentarer!! Kram och Gott nytt vännen =)

  SvaraRadera
 3. man måste inte dricka bara för att det är fest...man kan ha kul ändå...
  bry deg inte om sånna puckade människor som inte tänker till innan dom öppnar munnen...kram

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig, båda gångerna jag varit gravid har alla vänner mest tyckt det varit synd att jag inte kunnat dricka nåt..men vadå jag är ju samma person fastän jag är där nykter så vad spelar det för roll om jag dricker en fanta istället?

  SvaraRadera