05 januari 2011

OTROLIGT HJÄLPSAMT

Jag funderade på ifall man får sticka på flygplan. Det finns regler för basebollträn till signalpistoler och allt därimellan, utom stickor! Jag tänker mig att man förmodligen blir ifråntagen långa stickor, men små rundstickor kanske går bra? Hursomhelst hamnade jag på ett forum i mitt sökande.

Någon ställer frågan "Får man ta med sig stickor i handbagaget när man flyger?" En hjälpsam själ svarar: "Min son blev ifråntagen sin nyinköpta biljardkö så du kan nog glömma att de släpper igenom dina stickor."

Inga spetssjalar här inte.

---

Jag kan nu rapportera att rundstickor nr. 5 och virknål nr. 3 går bra att ta med sig när man flyger!

4 kommentarer:

 1. Stickor får man lov att ta med sig men det är väl kanske ändå i slutändan upp till flygpersonalen? Se på denna länk: http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/assistant/editorial_1252.shtm
  Kan kanske vara bra att ha med sig?

  SvaraRadera
 2. Det är väl skillnad på en biljardkö och en rundsticka! Dock har jag aldrig haft med mig stickningen i handbagaget av rädsla för att bli fråntagen den.

  SvaraRadera
 3. här om dagen när jag var i en stickbutik hörde jag en söt tant säga att hon brukade ha bambustickor med sig på flyget.
  Det är ju som två långa pennor....

  SvaraRadera
 4. Jag fick inte ta in 3:or men virknålar var det fritt fram för! Och det var i november..Så du får nog virka istället =)

  SvaraRadera