21 juni 2010

Garn: Tilda från Svarta Fåret
Virknål: 3,0
Mönster: Petit Tricotage

Virkade lite African Flowers i solen på balkongen.

Jag använde det här mönstret. Det funkade bra, förutom att jag på fjärde varvet hade sex luftmaskbågar att virka i och inte fem som det står i mönstret. Jag googlade som en blå och alla blommor jag hittade verkade virkade med sex bågar, men inte en enda hade skrivit ner något om att det inte stämde i mönstret. Så nu gör jag det. Och hör sen.


--

Har idag gått och nynnat på Brev från Kolonien, ni vet? Det var först nu som jag förstod vad raden "killen som har sängen över mig, han vaknar inte han när han behöver, nej" syftar på. Jag älskar när man får såna där Heurekaupplevelser efter att man trott att man haft rätt i säkert 10 år.

Till exempel trodde jag länge att det stod "Livsfarlig ledning, gå ej nära nedfallen TRÄD" vid järnvägsövergångar. Det slog mig inte en enda gång att varenda skylt i Sverige var grammatiskt fel ("nedfallet träd" borde det ju vara i så fall, menar jag). Nu vet jag att det står tråd, och inte träd. Jösses.

P.S
Jag älskar ljudet av min diskmaskin.

2 kommentarer:

  1. Vad fina! African flowers är så vackra =) Jag använde MiAs mönster, det fungerade perfekt och är dessutom på svenska! http://minspiration.blogspot.com/2010/01/african-flower.html
    Ha en härlig dag i solen!!/Caroline

    SvaraRadera
  2. Vad rar du är =) Hoppas att du kommer lyckas bättre än jag! Det är en åttablommig african flower, fyrkantig-helt bedårande!!

    SvaraRadera