09 november 2013

äntligen julklappar!

Eftersom jag flyttade till Oslo tillsammans med min syster, och hon sedan valde att flytta till ett helt annat land och lämna mig ensam i två månader, har jag nu väldigt mycket fritid. Jag jobbar i och för sig sex dagar i veckan, och läser lite kurser på distans, men däremellan har jag inga vänner på nära håll att umgås med, så det enda jag gör är att sticka. Det känns hur bra som helst. Till exempel har jag en massa tid att fundera på vad hela släkten ska få i julklapp. Det blir mycket vantar.


De här rosa ska min faster få, mönstret är Helga från boken Vantar för alla årstider. Garnet är Sandnes Alpakka, det är mjukt och jättevarmt, och har en fin, mycket mer ljusrosa färg än på bilden.Detta är Ingers vantar ur boken Varma tumvantar och några sockor. Jag tänker inte länka till boken (jag har gjort det i tidigare inlägg, och boken är inte  bra att man måste köpa den. Tycker jag.). Jag stickade de här vantarna till min lillasyster när hon fyllde 17 och under firandet fick jag en hint om att någon önskade sig ett par i julklapp, fast röda och vita. Så jag gör väl ett par till, tänkte jag.


Detta ska bli vantar till min lillasyster, helt fantastiska Märta ur boken Vantar för alla årstider. Garnet är Baby Ull från Dale Garn och resultatet blir otroligt jämnt och fint! Det kan också bero på mina nya KnitPro Cubics , fyrkantiga stickor, som känns mycket lättare att hålla i samtidigt som man stickar med flera färger. Det här mönstret gillar jag skarpt! Utöver detta har jag gett mig på att sticka vantar med totalt sex färger, på en del varv stickar man med fyra färger samtidigt. De såg så himla fina ut på bilden att jag genast bestämde mig för att sticka två matchande par till Martins syster och hennes fru. Jag tror jag måste skrota den planen, men vi får se. De vilar lite, så kan vi säga.

1 kommentar:

  1. Vilka fina saker du gör - nu lägger jag till dig i min blogglista, för inspirationens skull :)

    SvaraRadera