16 mars 2011

EN FÖRSTA TRÖJA


Den har fastnat på bild, min cardigan. Jag blev klar för två veckor sedan, men det här med att fota projekt är jag dålig på. Hursom, här är den! Det blir en vår- och sommartröja då den bara har halva ärmar, och för att vara min första stickade tröja som jag verkligen gick in för tycker jag den blev bra. Håll till godo med de lite tråkiga bilderna, det är jättesvårt att fota sig själv. Jätte. Jag vet ju vart mitt ansikte sitter men resten..det är helt otroligt hur svårt det är att missa en hel kropp, så kan man säga :).

Jag har lärt mig att sticka slätstickning mycket, mycket jämnare än jag kunde förut och nu tycker jag att det är riktigt trevligt. Jag måste öva på montering, det blev bra men inte så bra som man kunde önskat. Dessutom blev knapphålen väldigt uttöjda efter användning, och jag tror det beror på att jag inte sytt dem på rätt sätt. Det blir att göra om och göra rätt nästa gång.

Garn: Drops Alpaca, ca 7 nystan (6 och lite till för montering osv.)
Stickor: 3,5

5 kommentarer:

 1. Den ser fin och gosig ut! Jag VET att den är gosig eftersom du fick mig att använda Drops alpacka för första gången och det ÄR verkligen ett gosigt garn, så makalöst mjukt.
  Jag skulle fota en sjal en gång och hade bara mig själv att tillgå, men jag ställde mig faktiskt framför spegeln och fotade min spegelbild. Funkade tillräckligt bra :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken gosig och fin Emma! Du är jättefin i den =)

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev! :D Jättemysig!

  SvaraRadera
 4. Jättesöt kofta! :)
  Senare under dagen kommer inlägg om mina färdiga torgvantar och även en liten recension via mail... :)

  SvaraRadera