30 september 2010

Känslan av att ha läst 25 sidor och inte fattat någonting.

Dessutom kostade det nedrans kompendiet 140 spänn. Huga. Fattar ni hur mycket garn man kan få för de pengarna? För att inte tala om att det är hälften av min matkassa för en vecka.
Glad tjej.

29 september 2010


Japp.
Han sitter i röran, på en grytlapp, och sover. Den andra ligger bredvid datorn och sover på min stickning. Vi kommer himla bra överens, mina katter och jag.

Jag fattar inte att jag visar er en bild på min rensa-ur-kylskåpet,-laga mat-och-"ta-disken-lite-senare"-röra. Jag vill liksom att alla ska tro att jag är en sån där skötsam, redig person. Men det får gå för den här gången.
Om du var ett minneskort till en kamera, vart skulle du gömma dig då?
Skickar iväg mitt paket till sockgarnsbytet och hoppas på det bästa.

28 september 2010


A penny hat for your thoughts.
Det blåser och är kallt i Göteborg och jag klarade inte tentan.


---

Helt plötsligt är det jättesvårt att hitta motivation, fastän jag fyller år i nästa vecka, har två superkatter och det mesta går riktigt bra. Visst är det konstigt hur det blir så ibland?

23 september 2010


Tar en lång paus från pluggandet med lite mysteriestickning och te, funderar på vad jag ska lägga ner för roligt i mitt sockgarnspaket och undrar hur i hela friden jag ska klara tentan imorgon.

22 september 2010



















Två aningens opretentiösa bilder får illustrera dagens garninköp. Det ska bli julklappar och jag längtar tills jag får börja sticka och virka med dem!

I övrigt längtar jag inte så mycket till någonting, den första tentan för terminen är bokad till fredag och jag har blivit förkyld så pluggandet går segt. Jag varvar med en sjalstickning i ett garn jag inte vet om jag gillar och massa avsnitt av Gossip Girl.

Dessutom fortsätter jag att önska att där var minst 10 dagar på en vecka och att jag hade energi som en sexåring som ätit en halv liter glass.

19 september 2010



























Namn: Caesar
Intressen: Spola upprepade gånger i toaletten på nätterna.



















Säg godmorgon till mina inneboende.

17 september 2010

Garn: Malabrigo Lace i färgen Paris Night
Stickor: 3,5
Mönster: Multnomah av Kate Flagg (ravelry-länk)


Kan inte visa mer än såhär; det är en julklapp! (Det är till att vara ute i god tid :))

Jag skulle behöva dammsuga.

16 september 2010






Byten är kul!

15 september 2010

Ifall någon har hunnit börja sakna mitt bloggande, kan jag informera om att jag fortfarande står upp och andas själv. Universitetslivet är en aning tärande på hjärnan (man blir trött i kroppen också, konstigt nog), och det var ett tag sedan jag fick ta in kunskap i den här farten. Vid ett senare tillfälle kanske jag kan berätta mer om vad det är jag pluggar och vad jag har för planer, ifall någon är intresserad?

Jag har inget konkret att visa just nu (jag tycker det är roligast att lägga ut, och att läsa inlägg med bilder - i alla fall är det så jag vill ha just min blogg), men på lördag kommer det ske en smärre förändring hemma hos mig, och detta kommer att dokumenteras med bilder. Jag är riktigt förväntansfull, men jag säger inte vad det är!

Nu ska jag vandra ut i köket och göra iordning kaffebryggaren till imorgon bitti. Det är enda sättet jag kommer upp och får i mig någonting innan bussen går vid 07:41. Jag börjar vänja mig men...ja, det är ju aldrig en trevlig upplevelse, det där med tidiga morgnar. Som tur är har jag en snäll mor som ringer och tjatar på mig tills jag står upp och kan rapportera att jag satt igång kaffebryggaren.

Imorgon eftermiddag blir det en efterlängtad storhandling (Allt är slut. Allt. Igår drack jag en kopp kaffe till frukost, och sedan ett halvt paket riskakor som jag köpte på väg till skolan. Mums.) Efter det ska jag hem och storstäda och tvätta lite till.

Lite till säger jag eftersom att jag inte hade en aning om att de hade en global-shut-down-of-the-tvättstuga i mitt hus efter klockan 21, men jo serrni, så var det! Så när jag hade hängt upp alla mina blöta kläder i torkrummet och tänker sätta igång fläkten så händer...ingenting. Jag går tillbaks in till tvättstugan och märker då att tumlaren lagt av också. Som om jag inte var trött innan, liksom.

Så nu har jag utnyttjat varenda liten yta av mina 47 kvadrat till att hänga tvätt på. Jag övervägde att öppna luckan till micron och hänga något på den, men då är väl risken att den ramlar i golvet, och vid den här tiden är det dessutom stor risk att jag leker McGyver och ska laga den himla micron och får en elchock och får spendera natten på akuten.
It's known to happen.

11 september 2010

Igår var jag och mor och hämtade ut min symaskin som varit på lagning, så jag spenderade fredagskvällen med att sy, och det är ju helt otroligt roligt!
Tack kära mor för symaskinen! Jag är så glad, jag fick den i födelsedagspresent av mamma. Bättre present har jag nog aldrig hört talas om.

Jag sydde ett stort kuddfodral av en gardin jag köpte på rea en gång.






Dessutom blev min Haruni (ravelry-länk) klar för några dagar sedan, jag har haft den som stickning på resorna till skolan. Jag stickade den rät hela vägen ut till kantmönstret, som är så vackert. Den är stickad i ett bomullsgarn som heter Essentials Cotton DK, ett garn som liknar Muskat, men det är lite tunnare och alltså fler meter i ett nystan. Jag gjorde åt nästan 200 gram.

















Gardintyget räckte också till en kjol. Det hela var en chansning (har aldrig sytt kläder eller liknande någonsin) så i midjan använde jag ett linne som fick sätta livet till.


Jag fortsätter att förvånas över hur mycket man faktiskt kan göra, om man bara låter sig fantisera, tro, och vågar prova.

















Åhaga, Borås, helgen 24-26 september.
Massa, massa handarbete! Kom på söndagen så kanske vi ses!


Iih, jag längtar!

05 september 2010





































Garn: Kampes två-trådiga i mörkrött och vitt
Stickor: 3,0
Mönster: Heart Mittens

Jag kunde sticka mönstrade vantar! Dessa fick min kära faster på sin födelsedag idag, så det är först nu jag kunnat visa dem här.

03 september 2010

Högskolan dag 2.

Jag pratar för mig själv när vi ska återsamlas i föreläsningssalen.
- Var det på den här raden jag satt...nja...?
Killen som sitter längst ut på raden reser sig upp och pekar på en plats längre in. - Det var där du satt och sov innan.

Tur att jag inte går in för att vara den där mainstream-tjejen, liksom.

För övrigt har jag ganska svårt att komma till ro på kvällarna, så jag går och lägger mig ganska sent. Vilken tur att allt som behövs är en klart upplyst föreläsningssal (inklusive dagsljus), en glatt pratande föreläsare, och 60 andra personer i samma rum. Åh, eller ett tåg/en buss full med människor. Tydligen är inte lugn och ro något jag behöver.

02 september 2010

Puh, första skoldagen - inte att leka med, det säger jag er! Jag var så trött på tåget hem att jag somnade mitt i min nya Harunistickning, och vaknade inte förrän tåget stannade i Borås. Folk måste undrat vad det var för rikspucko som satt och dreglade med en stickning i knät och iPod i öronen.

När jag cyklade från stationen kunde jag inte tänka på annat än min soffa och vadsomhelst som smakar choklad, så jag gjorde en microkladdkaka. Nu ska jag bara sitta här och känna mig rätt nöjd med att faktiskt ha varit i skolan idag. Och göra klart lite ofärdiga projekt.

Ha det fint!