22 januari 2010

Dagens garnproblem

Köpte för några veckor sedan ett jättefint garn, Iceland, men jag vet inte vad jag ska göra med det! Det känns lite för fint för att bara slänga bort på "test-amigurumis" men jag har för lite av det för att göra något ordentligt. Problemen hopar sig...

- en stund senare - ^_^

Har suttit hela kvällen/natten och virkat små bokmärken med garnet, ett äpple, muffins och lite småkakor, och till och med en bröllopstårta. Nja...jo..det krävs lite fantasi för den sista, haha! Kommer definitivt satsa mer på att virka mini-muffins i alla fall, hur kul som helst! Jobbar på mönstret också!

- alla mina två läsare och min mamma hissnar av förväntan -

Photobucket

19 januari 2010

Dags för ett stort projekt?

Ska nog köpa en ny säng till helgen, ser man på, ser man på, och vad passar bättre än ett virkat överkast? Har länge funderat på att kroknåla något, det verkar kul. Får fundera på det. Gillar även "ripple stitch" (jag hänger för mycket på engelska bloggar), men frågan är hur det blir att gå från halvtimmesprojekt till ett helt överkast. Någon gång ska det väl ske!











"Ripple stitch", kan nog bli fint i lite andra färger.


Photobucket

Mitt första egna mönster - en kanin!

Äntligen har jag ett färdigt mönster, nedskrivet och klart!
Photobucket

18 januari 2010

Ännu mer mönster!

Phew, har suttit hela kvällen och översatt ett stickmönster. Inte helt lätt om man inte är van att sticka. Imorgon eftermiddag ska jag i alla fall provsticka det, hoppas att jag kan. Kommer lägga upp bild på resultatet så småningom (om det blir något resultat).

Förhoppningsvis får jag bilderna som lillasyster tog så att jag kan sätta in dem i mina egna mönster. Nu är i alla fall ett mönster färdigskrivet och redo att konverteras till pdf. Väntar bara på en bild. Imorgon ska jag även virka en liten maskot till min far som han kan hänga i sin bil. Som vanligt kommer jag använda mönstret från min mysiga virkbok.

Nu säger jag godnatt!

16 januari 2010

Nattlig mönsterskriving

Har suttit hela kvällen och försökt fundera ut ett mönster till en elefant jag såg. Lite klurigt, nu håller jag på att skriva ner det av mönstret jag har lyckats få fram. Att skriva ner mönster tar för övrigt en evighet, och jag kommer nästan aldrig ihåg hur jag gjorde. Oftast läser jag bara igenom det jag har skrivit ner och försöker visualisera det hela. Får be någon att testvirka mina mönster och se ifall de blir rätt. Synd att jag omges av människor som bara tycker om att sticka... Jag har i alla fall roligt under tiden jag skriver. Har gjort en sorts mall jag tänkte använda till alla mina mönster, så att de blir en aning enhetliga. Har två mönster klara, det enda som ska till är bilder på den färdiga amigurumin. Men det kommer, lillasyster har varit och fotat och så snart hon är nöjd så skickar hon bilderna till mig.

Jag skulle vilja bli bättre på att sticka. Jag stickar halsdukar och sjalar och sådär men ja... man kommer bara till en viss gräns, sen är det i stort sett samma vad man än tar sig för. Virka är så mycket enklare, man kan "forma" det man gör under tiden man virkar, och man behöver (oftast) bara hålla reda på sisådär en eller två maskor i taget. För att inte nämna hur klurigt det är med ökning och minskning när man stickar. Men, det finns helt enkelt bara en sak att göra - lära sig! Jag är i alla fall tillräckligt envis för att om jag ser något fint, så vill jag lära mig hur det görs. Det finns en hel del mönster på fina stickade mjukdjur och annat, som bara inte blir samma sak om man virkar dem.

Det är ju en annan skillnad, det (ser i alla fall ut som så) blir mycket mjukare och följsammare när man stickar, det amigurumis och små djur som jag gör blir ganska "stela", i och med att jag bara virkar fastmaskor. Det tåls att tänka på det där. Nu ska jag skriva klart mitt elefantmönster, i alla fall så långt som jag kommit idag. Jag hoppas hinna med mer innan jag går till jobbet imorgon, men klockan är redan 01.00. Jag får se, det är ingen brådska.

God natt och trevlig helg!

14 januari 2010

Tubhalsduk avklarad

Fy, att en dag som börjat så bra kan sluta så tråkigt. Det ordnar sig.

I kväll (läs: i natt) gjorde jag i alla fall klart en halsduk åt lillasyster, det är möjligt att det kommer en bild imorgon. Vi stannade till på Nedergården på vägen hem från Göteborg och jag köpte 6 nya nystan garn, varav 3 ska bli till en virkad nalle (hoppas jag, om jag vill/orkar fundera ut ett mönster, eller rent av hittar ett någonstans). Lillasyster köpte ett nystan mörklila Milano som blev till en tubhalsduk (jag la upp lagom många maskor på en rundsticka, stickade en avlång halsduk och sydde ihop den på kortsidorna), det är den jag suttit med till alldeles nyss, samtidigt som jag såg på Forrest Gump.

Nu ska jag sova. Usch.

13 januari 2010

And the winner is...

Emlou! 205 kronor och klänningen är min :)

Vill ha!

Ska alldeles strax ge mig iväg till Göteborg, men sitter och väntar på att en auktion på tradera ska stängas. Har budat på den här klänningen och jag vill så gärna ha den!

12 januari 2010

Slödag i soffan > mycket virkande

Idag har jag slagit rekord i göra-minsta-möjliga-på-mesta-möjliga-tid. Faktum är att jag fått gjort en hel del; virkat klart 3 amigurumis, varav en är från ett eget mönster jag hållit på att konstruera. Jag har också fått mitt Office Ultimate-paket installerat och klart, så nu är jag redo både för att studera, och för att skriva mönster! Och, inte att förglömma, jag har virkat ett nyckelfodral. Ni vet, en sån där grej som är både som en nyckelring, och så kan man lägga nycklarna inuti den för att inte repa saker i väskan. Mycket nöjd, har tänkt skaffa/göra en sådan länge.

Jag hoppas kunna få hjälp av lillasyster i veckan så att hon kan fota mig och mina amigurumisar. Då kanske det här kan börja likna en ordentligt pysslig blogg - jag vill också!

Imorgon ska jag ta med nämnda syster till Göteborg. Jag ska registrera mig på universitetet så att jag får börja plugga, och jag tänkte att hon kan behöva piggas upp lite nu när hon börjat skolan igen. Nu ska jag bara sy i lite knappar och sedan sova!